Меню
Вашата количка

Вулканични камъни за масаж

Камъни за масаж

Вулканичните камъни от базалт са най-често използваните видове камъни за масажни процедури. Те са с гладка повърхност и черен цвят, които абсорбират и задържат топлината много добре. Масажните камъни от базалт имат много благоприятни действия, които засилват допълнително ефекта при различните видове масажи. Камъните имат вулканичен произход, те се добиват от речни корита и морски крайбрежия. Базалтовите камъни са богати на природни минерали и елементи. В състава им влизат кварц и желязо, с помощта на които камъните задържат топлината си максимално дълго. Гладките и плоски камъни са по-удобни за поставяне върху отделните части на тялото. Важно е да има разнообразни камъни по големина и форма. Например, трябва да поставите малки камъчета между пръстите на краката, за да се премахне стреса и да се стимулират нервните окончания на стъпалата. Но ако искате да въздействате на гърба се налага да използвате големи камъни, по възможност гладки, за да ги закрепите по-лесно.

Как да използваме камъните за масаж?

Масажът с горещи вулканични камъни е познат още като Stone Therapy. Това представлява геотермална терапия, при която вулканичните камъни се нагряват до 50 градуса. За да се нагреят, камъните се поставят в специален нагревател за вулканични камъни, при температура от 120 до 150 градуса. Масажистите поставят загрятите вулканични камъни по тялото, а когато те започнат да се охлаждат, ги заменят с нови. Има масаж, който въздейства върху енергийни седем центъра в човешкото тяло, познати още като чакри. Предварително загрятите камъните се поставят върху кожата, като в основа на масажа се добавят и преплитат елементи от различни ритуали и обичаи.

Горещината, придавана от камъните, помага на мускулите да се освободят и да се отпуснат от напрежението доста по-лесно, отколкото традиционния масаж.

Мануалният (ръчен) масаж с вулканични камъни подпомага свободния поток на жизнена енергия през тялото и премахва дисбаланса. Вулканичните камъни действат благоприятно на кръвообращението, подобряват енергийния баланс и притока на кислород към клетките. В резултат на масажа с вулканични камъни се изхвърлят токсини от тялото.

Вулканичните камъни се слагат по протежение на гръбначния стълб. Камъните могат да се поставят в ръцете или между пръстите на краката, за да се подобри цялостното енергия по тялото. Масажът с вулканични базалтови камъни е особено ефективен, ако имате възпаление в мускулатурата или изобщо в тялото. Освен релаксиращо въздействие върху тялото, масажът с нагорещени камъни е ефективен и за успокояване на голям кръг от болежки, като лошо кръвообращение, изкълчвания, множествена склероза, артрит, депресия, болка в гърба, стрес и безсъние.

Във fastbg.com ще намерите различни комбинации от вулканични камъни:

Вулканични камъни за масаж комплект от 45 броя.

Вулканични камъни за масаж от базалт , комплект от 13 броя.

Базалтови вулканични камъни за масаж, комплект от 35 броя.

Вулканични камъни за масаж от базалт, комплект 50 броя.

Комплект включващ 60 броя базалтови вулканични камъни за масаж.

Вулканични камъни за масаж – комплект 40 броя.

Най-добре е масажът с топли камъни да се прави в следобедните или вечерните часове, след края на работния ден. Препоръчва се процедурата да се прилага на гладно. Масажът има продължителност час, час и 15 минути. Желателно е да се извършва на равна масажна кушетка, която да не е метална, за да не се отнеме от енергията на камъните. Също така масажната кушетка е необходимо да е по-широка, за да може клиента да се отпусне напълно, ръцете да застанат свободно до тялото на клиента. Масажът с топли вулканични камъни е подходящ за всеки човек. Не се препоръчва масаж с вулканични камъни за хора, страдащи от епилепсия и диабет.

Fastbg.com работи в партньорство с Красота и Стил ООД. Предлаганите в сайта продукти, може да разгледате на място в шоурума на фирмата - гр. София, бул. Симеоновско шосе 9.


Базалтови Вулканични Камъни За Масаж - Комплект 35 броя
-52 % Изчерпан
Вулканични Камъни За Масаж - Комплект 64 броя Вулканични Камъни За Масаж - Комплект 64 броя
-50 % Изчерпан
..
15.00лв.
Без данък:15.00лв.
Комплект базалтови вулканични камъни за масаж - 40 броя Комплект базалтови вулканични камъни за масаж - 40 броя
-47 % Изчерпан
Комплект базалтови вулканични камъни за масаж - 50 броя Комплект базалтови вулканични камъни за масаж - 50 броя
-46 % Изчерпан
Вулканични Базалтови Камъни За Масаж - Комплект 50 броя
-52 % Изчерпан
Нагревател за вулканични камъни - 4 литра Нагревател за вулканични камъни - 4 литра
Изчерпан
Показани 1 от 12 | 13 (2 Страници)
Ние използваме бисквитки и подобни технологии.
Научете повече тук.